Mundijal 2014

Dan XIII: Suares ili Pirlo, Urugvaj ili Italija?

Večeras nas na Mundijalu očekuje rasplet u grupama C i D – Kolumbija i Kostarika već su obezbijedili prolaz u osminu finala, a bez šansi je jedino Engleska.

U grupi D Urugvaj i Italija sastaju se u direktnoj borbi za prolaz, a Italijanima odgovara i neriješen rezultat s obzirom da imaju bolju gol-razliku.

“Sve utakmice na SP su važne, ali ova nam je kao polufinale i finale. Ovo je ključni meč – dobar rezultat ili povratak kući. Bilo bi ogromno razočaranje ako ne bismo prošli dalje. Iako nam odgovara bod, nećemo ići na njega, sposobni smo za pobjedu“, izjavio je vođa Italijana Andrea Pirlo. 

Urugvaj je loše počeo Mundijal, porazom od Kostarike, ali uslijedila je velika pobjeda nad Engleskom sa 2:1. 

“Znamo da njima odgovara i bod, ali prethodnu utakmicu su izgubili i siguran sam da će željeti da se iskupe za to. Imaju sjajne individualce, a jaki su i kao tim. Ako budu igrali dobro kao što umiju, imaćemo težak posao“, kaže vezista Urugvaja Alvaro Gonsales. 

Kostariku samo teorija može da pomjeri sa prvog mjesta – bili bi drugi u slučaju poraza od Engleske i ubjedljive pobjede Italije ili Urugvaja.

Samo Kolumbija sigurna

U C grupi Kolumbija je prebrinula sve brige i može da odigra za svoju dušu protiv Japana. Sa druge strane, ’Samuraji’ se nadaju pobjedi Grčke nad Obalom Slonovače – u tom slučaju bi im trijumf nad Kolumbijom donio prolaz dalje. 

“Japan definitivno nije najbolji tim na svijetu, ali uvijek sam govorio svojim igračima da nivoom igre koji su prikazali u nekim mečevima mogu da pobjede i najjači tim na svijetu. Svi su motivisani i veoma koncentrisani“, izjavio je selektor Japana Alberto Zakeroni. 

Grčka je u prve dvije utakmice vjerovatno bila najslabija ekipa na SP, ali i dalje ima šansu za prolaz dalje iako do sada nije dala nijedan gol. 

Obala Slonovače je prva dva meča počela sa Drogbom na klupi, vidjećemo da li će Lamuši isto učiniti i u odlučujućem meču – Slonove u drugi krug vodi i remi, pod uslovom da Japan ne pobjedi Kolumbiju sa dva i više golova razlike. 

“Ne smijemo da se zanosimo time što Grčka do sada nije dala gol – potpuno smo koncentrisani i znamo da bismo se pobjedom upisali u istoriju. To bi bilo ogromno dostignuće i igrači su svjesni toga. Grčka ima čvrstu odbranu, imamo to na umu“, kazao je selektor Obale Slonovače Sabri Lamuši. 

Treće kolo: 

Grupa C, od 22.00:

Kujaba: Japan – Kolumbija

Fortaleza: Grčka – Obala Slonovače 

1. Kolumbija 6 (5:1)

2. Obala Slonovače 3 (3:3)

3. Japan 1 (1:2)

4. Grčka 1 (0:3) 

Grupa D, od 18.00:

Natal: Italija – Urugvaj

Belo Horizonte: Kostarika – Engleska 

1. Kostarika 6 (4:1)

2. Italija 3 (2:2)

3. Urugvaj 3 (3:4)

4. Engleska 0 (2:4)

izvor: B92

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog