Mundijal 2014

Indirekt: rezime grupe E

Trikolori su oprvadali očekivanja, pisana već u uvodnim tekstovima u susret Mundijalu. Napokon je došla generacija koja je dostojna prethodnika iz generacije Zidana, Anrija, Vijere ...

Grupnu fazu odigrali su briljantno. U prvom kolu lako su prošli Honduras, a zatim su fantastičnoj predstavi demolirali solidnu ekipu Švajcarske, postigavši u tom meču 5 golova.

U posljednjem, trećem kolu grupne faze, odigrali su sa kolokvijalno rečeno drgim timom, bez golova, što im je obezbijedilo sasvim zasluženo prvo mjesto, i zakazalo sudar sa Nigerijom u osmini finala, gdje su apsolutni favoriti "galski pijetlovi".

I drugi favorit iz ove grupe Švajcarska je obezbijedila prolaz, kao druga. Ali teku u trećem kolu, do tada nisu bili sigurni putnici u osminu finala. Prvo su morali protiv Ekvadora da stižu rezultat i u 93. minuti Seferović je donio potpuni preokret i tri ključna boda-ispostaviće se. Zatim je uslijedila goleada sa Francuskom, u kojoj Švajcarci uopšte nisu loše izgledali, bez obzira kako to zvučalo kada neko primi pet "komada".Šaćiri je u posljednjem kolu het-trikom donio pobjedu nad Hondurasom i uz remi Ekvadora sa Francuzima, donio i prolaz u osminu finala gdje ih čeka Mesi sa "gaučosima".

Ekvador je do posljednjeg kola bio u igri za prolaz dalje. U prvom kolu su bili potpuno izjednačeni sa Švajcarcima, ali imali su nesreću da zbog trenutka nepažnje u nadoknadi vremena tog meča prime gol, za poraz, koji će se ispostaviti ključan. Pobjedom protiv Hondurasa produžili su nadu, da u susretu sa Francuskom pokušaju obezbijediti prolaz u osminu finala, ali "mršavih" 0:0, uz pobjedu Švajcaraca nad Hondurasom, bilo je dovoljno samo za treće mjesto u grupi.

Honduras jednostavno nije pokazao ništa, niti jednoj reprezentaciji nije pružio ozbiljniji otpor, osim na trenutak Ekvadoru, što je brzo anulirano preokretom istih. Sasvim očekivano i po svemu prikazanom realno ova reprezentacija, bez ijednog osvojenog boda ide nazad kući.

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog