Vijesti

Dodik: Vukota Govedarica TIP-500

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nije suvlasnik nijednog preduzeća u Srpskoj i inostranstvu, kao i da nije učestvovao u formiranju ijednog stranog preduzeća.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da nema nikakvog vlasništva u inostranstvu, osim u Srbiji, a što je javnosti poznato. 

Komentarišući navode poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Vukote Govedarice da je suvlasnik rafinerije, Dodik je ocijenio da je "očigledno da SDS permanentno izmišlja", te naglasio da je riječ o laži i da je spreman na svaku vrstu kontrole. 

"Danas niko ne izmišlja više od SDS-a i BN-a", rekao je Dodik i dodao da su izbori razlog za tako nešto. 

On je naglasio da bi svaki narodni poslanik trebalo da provjeri informacije prije nego ih saopšti i da ne bi ni trebalo odgovarati na neistinite tvrdnje. 

"I ja sam čuo da se Govedarica za vrijeme rata krio u kamionima brašna, pa zbog toga može da nosi oznaku `TIP-500`", rekao je Dodik, ističući da se to moglo čuti na skupu u Hercegovini na kojem je bio i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije. 

On je naveo da je pravo pitanje kako je moguće da juče u Srebrenici SDS sa drugim partijama razbije srpsko zajedništvo i značajno pokaže probosansku liniju, te kako je moguće da Bakira Izetbegovića dočeka gradonačelnik iz SDS-a u Istočnom Sarajevu. 

"Bakir Izetbegović nema pravo da dolazi u svojstvu člana Predsjedništva BiH bez odluke Predsjedništva. Izetbegović uvijek može da dođe ovdje kao građanin i stranački aktivista, ali njegov dolazak kao člana Predsjedništva, bez odluke Predsjedništva, predstavlja kršenje Ustava", rekao je Dodik. 

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog