Zanimljivosti

Selfi ronioca sa kornjačom

One imaju reputaciju lako plašljivih kornjača koje izbjegavaju susrete sa ljudima. Ali, ova rijetka glavata kornjača nije imala problem da izađe iz svog oklopa i načini selfi - nevjerovatnu fotografiju sa roniocem Kristijanom Dimitrusom.

Ronilac Kristijan Dimitrus tokom svoje ekspedicije u vodama Bahama iznenada se približio ovoj kornjači i snimio možda prvi selfi sa rijetkom vrstom glavate kornjače.

Fotografija je snimljena u vodama zvanim Izgubljena plava rupa (Lost Blue Hole) blizu Nasaua kod Bahama.

Dimitrus kaže da je i prije fotografisao kornjače, ali su uvijek bile uplašene i nisu mu se približavale. Ovaj fotograf, koji pretežno fotografiše divlji život, putuje širom svijeta u potrazi za zanimljivim životinjama i prirodom, ali ovako nešto, kaže, nikada nije doživio.

Bahami su, inače, poznati kao jedno od najboljih destinacija za ronjenje. Јa sam tu bio radi odmora, ne radi posla. Ipak, kameru uvijek nosim sa sobom, kaže Dimitrus. Snimljene  fotografije iznenađujuće su prisnaei prikazuju reptila u njegovoj prirodnoj veličini.

Ovoj je moj prvi selfi sa kornjačom. Nijedna druga mi to ranije nije dopustila. Ova je odmah bila drugačija i odmah mi dopustila da joj se približim. Bila je svuda oko mene, slijedila me, nježno mi grickala prste i gledala me direktno u oči - kaže ovaj fotograf.

Glavate kornjače modu da narastu do metar dužine i da teže čak 135 kilograma kao odrasle jedinke.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog