Muzika i film

Panorama Plus 8. Međunarodnog filmskog festivala Kratkofil Plus

U sklopu Panorame Plus ovogodišnjeg Međunarodnog festivala Kratkofil plus biće prikazana dva filma, “Ping Pong ljeto” i “Pogrebnik”.

Film “Ping Pong ljeto” čije je prikazivanje omogućila Američka ambasada u BiH biće prikazan prvog dana festivala, 22.07. nakon projekcije takmičarskog bloka, dok će publika film “Pogrebnik” moći pogledati 24.07., nakon projekcije takmičarskih blokova i dodjela nagrada.

Članovi žirija koji će na Međunarodnom filmskom festivalu Kratkofil Plus dodijeliti Grand Prix za najbolji film, te specijalne nagrade su:

Eva Pavlicovadiplomirala je Pravo u Bratislavi te Režiju i produkciju na školi film u Zlinu. Jedan je od osnivača Kinečko magazina pokrenutog 2010. godine, gdje radi kao urednik i izvršni producent. Pored toga, jedan je od osnivača kompanije FILMTOPIA, koje se razvila u svojevrsnu distribucijsku laboratoriju koja istražuje nove načine distribuisanja filmova, posebno kada je u pitanju nezavisna kinematografija. Od 2012. godine festivalski je direktor Međunarodnog festivala animiranih filmova Fest Anča. U slobodno vrijeme fokusirana je na snimanje eksperimentalnih filmova.

Elin Bennettje rediteljka, medijska producentica i edukatorica iz Štokholma. Njena strast je upotreba filmskog medija kao oruđa socijalne promjene sa posebnim interesovanjem za polnu jednakost. Programski je urednik i bivši programski direktor filmskog festivala Flimmer koji se održava u gradu Norrköpin, koji ove godine slavi 60 godina postojanja.

Miloš Milošević rođen je 1980. godine u Beogradu. Završio je Filozofski fakultet u Begradu smijer psihologija i radi kao školski psiholog u XV beogradskoj gimnaziji. Autor je više od 40 kratkih igranih i dokumentarnih filmova, a pored filma bavim se fotografijom, dizajnom i fudbalom. 2009. godine učestvovao je, kao režiser i montažer, na nekoliko poznatih međunarodnih projekata kao što su Pangea Day, Charter of compassion TED Fondacije i City one minutes holandskog Sandberg institute.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog