Banja Luka

Počinje "Ljeto na Vrbasu"

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu", koju organizuje Turistička organizacija grada Banjaluka, biće održana danas i 27. jula na gradskom mostu i plažama na obalama Vrbasa.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin rekao je Srni da posjetioce, osim tradicionalnih skokova sa gradskog mosta, čuvene "Vrbaske laste", danas očekuju i takmičenja u pripremanju kotlića i u sportskom ribolovu, ali i dobar zabavni program. 

Barašin je rekao da se ove godine za najljepši skok sa gradskog mosta boriti oko 20 najboljih skakača iz Republike Srpske, BiH i regiona. 

On je rekao da će prvi put u okviru manifestacije biti odigrana vaterpolo utakmica, koja je planirana za 27. juli, kada će biti održana i trka kajak i dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka, nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk" i dodjela nagrada i priznanja. 

Barašin je rekao da loši vremenski uslovi otežavaju održavanje ove tradicionalne manifestacije, što će uticati i na posjetu. 

"Ipak vjerujem da će građani izaći na obale rijeke Vrbas i uživati u programu koji smo pripremili", rekao je Barašin. 

On je dodao da je posjeta turista Banjaluci, poslije značajnijeg majskog pada broja posjeta, u junu značajno poboljšana. 

"Vjerujem da će posjeta turista biti iznad prošlogodišnjeg broja i da ćemo uspjeti izvući majski pad", rekao je Barašin i dodao da su najbrojniji turisti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. 

Prema Barašinovim riječima, Banjaluku su organizovano posredstvom turističkih organizacija iz regiona posjetili i turisti iz Crne Gore, Italije i Holandije. 

"Banjaluka kao grad koji ima tradiciju i istoriju zanimljiva je za posjetioce, pa stoga turistima nudimo obilazak grada, kulturno-istorijskih spomenika, vjerskih objekata, ali i upoznavanje običaja i tradicije", rekao je Barašin. 

On je naveo da je veliko interesovanje turista za avanturistički turizam i rafting. 

"Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na brzim vodama, koje počinje 16. jula, nagovješatava dolazak značajnog broja ne samo sportista nego i turista", rekao je Barašin.

izvor: Srna

Komentari
Blog