EU integracije BiH

Nagradni konkurs „Šta BiH može donijeti EU?“

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH pokrenula je danas nagradni konkurs o temi Šta BiH može donijeti EU?

U konkursu koji će trajati od 18. jula do 18. avgusta ove godine mogu učestvovati svi građani BiH, stariji od 13 godina koji pripreme video prilog u trajanju od 30 do 60 sekundi i pošalju ga posredstvom aplikacije na FB stranici Direkcije za evropske integracije. 

Šta BiH može donijeti u EU? će nagraditi tri učesnika konkursa. Glavna nagrada je Apple iPad Air, dok su nagrade za drugo i treće mjesto Samsung Galaxy Tab3. 

Video snimke će ocjenjivati tročlani žiri, te će imena dobitnika biti objavljena 20. avgusta na FB stranici DEI, gdje su dostupni i detalji o konkursu. 

Konkurs je dio projekta usmjerenog na povećanje razumijevanja procesa evropskih integracija i trenutne pozicije BiH, obezbjeđivanje jednostavnog pristupa važnim informacijama o tome šta 

podrazumijeva ulazak u EU i pripremu građana BiH na promjene koje će se desiti u procesu integracija. 

Projekat, nagradni konkurs i nagrade za odabrane video snimke podržala je Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH. 

izvor: Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog