Vijesti

Josif Levi: 50 nijansi manipulacija

BEOGRAD - Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi ocjenio je da mediji u svijetu koriste "50 nijansi manipulacija" kada izvještavaju o ofanzivi Izraela u Pojasu Gaze i uporedio ih sa napisima o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. godine kada "srpske žrtve nisu imale ni lice, ni ime".

"Upirem prstom u neke evropske medije koji su u vaše ime unaprijed odlučili da je Izrael jedini negativac u ovoj priči. Jednostrano, antiizraelsko izvještavanje baca tamnu sjenku na objektivnost i profesionalizam novinarstva", napisao je Levi u autorskom tekstu za "Nedeljnik". 

On smatra da međunarodni mediji vrlo dobro znaju da svaki rat ima svoja surova pravila, ali da u slučaju izvještavanja o ratu u Gazi primjenjuju duple standarde i nerjetko optužuju Izrael da djeluje "nesrazmjerno". 

"Ovo je klasičan primjer samoodbrane jedne suverene države od terorističkih organizacija. Ali, mediji koriste `pedeset nijansi` manipulacija kada izvještavaju o prirodnom pravu Izraela da se brani od antisemitske terorističke grupe koja u svojoj povelji srednjovjekovnim jezikom propovijeda ubistvo Jevreja", ukazao je izraelski ambasador. 

On smatra da Izrael u zapadnim medijima ima tretman kakav je imala Jugoslavija tokom NATO bombardovanja 1999. godine. 

"LJeto 1999. ostavilo je duboki ožiljak na dušama mnogih Srba. Više od 2.000 ljudi, žena i djece ubijeno je u NATO bombardovanju gradova i sela tadašnje Jugoslavije. Nisu ciljane samo kasarne, već i bolnice, pijace, domovi starih, porodilišta, škole, biblioteke, pa čak i voz pun putnika, ali u to vrijeme srpske žrtve nisu imale ni lice, ni ime u zapadnim medijima", podsjetio je Levi. 

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog