Banja Luka

Medvjed hara selom nadomak Banjaluke

„Kako sam izletio na put, pod po puta medjed i dvoje mečadi dave janje, ono trgaju šapama i ruče. Kako sam ja poviko AAA, oni pogledaše odozdo i on povika MMMM i spičiše i dolje niz onu bujad pobjegoše“, ispričao je Pero Škorić iz Bastasa kod Banjaluke ekipi ATV-a susret sa medvjedom.

Udavio mu je šest ovaca, a dvoje jagnjadi traži već danima. I ranije je imao problema sa napasnikom, ali Pero priča da ih ove godine ima nekoliko. I on i supruga strahuju da bi životinja ponovo mogla na njih, a poslije bliskog susreta sa medvjedom ni vjerni pas Vučko nije tako hrabar.

A samo nekoliko kilometara niže, isti taj medvjed ili najgovi bliži rođaci napravili su dar-mar i na livadi Laze Tešanovića. Kako se napasnik i ranije častio njegovom pšenicom, Tešanović se ovaj put pokušao odbraniti paljenjem guma i petardi.

Dok gleda u još vidljive tragove koje je za sobom ostavio nezvani gost, Tešanović strahuje da bi se mogao vratiti. A smještaj u blizini vode, izgleda, itekako mu prija.

Komisija za procjenu štete već je bila u Bastasima. Obećali su da će je nadoknaditi. I Tešanović i Škorić kažu da znaju kako bi sa štetočinom izašli na kraj. Samo da nije zakonom zaštićen.

izvor: ATV

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog