Politika

Bosić: Naš zadatak je da ponovo zavlada demokratski sistem

Sadašnjim stanjem u Republici Srpskoj nije zadovoljno 70 odsto građana i to najbolje govori da su nephodne promjene koje će stvoriti pravednije društvo u interesu svih građana, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

On je gostujući na Federalnoj televiziji rekao da će Savez za promjene dobiti povjerenje građana.

"Sva ispitivanja govore da je velika većina građana RS nezadovoljna uslovima u kojim žive i mi računamo na glasove tih ljudi. Ovdje se postavlja glavno pitanje da li trebamo ići putem kojm smo išli proteklih osam godina, ili treba napraviti zaokret. To se može uraditi jedino ako se na izborima izaberu novi ljudi", kazao je Bosić.

Kazao je da Milorad Dodik nastupa sa taktikom širenja straha od ugroženosti i dodaje da vjeruje da građani ovaj put neće nasjesti na te trikove.

Bosič je potvrdio da je on kandidat Saveza za promjene za mandatara za sastav nove vlade.

"U toj ukrštenici kandidata mi smo došli do zaključka da SDS, kao najveća stranka u Savezu, treba da uzme odgovornost na svoja pleća i stranka je mene odredila kao kandidata za mandatara za sastav nove vlade. Najbitnije je to da garantujemo da će ono što je obećano biti i sprovedeno i ja sam spreman, ukoliko u roku od godinu ili dvije dana ne sprovedemo obećano, da se povučem sa te pozicije", rekao je Bosić.

On je ubijeđen da će Ognjen Tadić biti predsjednik RS, jer je mnogo argumenata na njegovo strani.

"Naš zadatak je da vratimo institucijama njihovu snagu i da ponovo zavlada demokratski sistem", rekao je Bosić.

Komentarišući odnose sa Aleksandrom Vučićem, Bosić je rekao da SDS ima dobre odnose s Srpskom naprednom strankom od ranije i te relacije su ostale.

"Nama je stalo da građani RS prepoznaju šta je bolje za njihovu budućnost. Bez obzira na to mi smo sigurni da je naša politika i odnosi sa Vučićem mnogo bliži nego kada su u pitanju njegovi odnosi sa Dodikom", kazao je lider SDS.

Potvrdio je da su u februaru poslali prijavu Tužilaštvu Srbije zbog ugovora o izmirenju duga za zdravstvene usluge Srpske prema Srbiji, gdje se vidi iz dokumnetacije da je u pitanju očigledan kriminal. 

"Mi smo dobili poziv od srbijanskog pravosuđa da damo izjavu tim povodom. U ovom slučaju je u pitanju teški kriminal i ubijeđen sam da je pravosuđe Srbije u stanju da razriješi ovaj slučaj, jer je u pitanju težak slučaj u koji su umiješani visoki funkcioneri iz Srpske i Srbije, koji su na vlasti bili 2007.g.",kazao je Bosić.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog