Vijesti

Cvijanović: Pronaći sredstva za pomoć ljudima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas tokom posjete opštini Kostajnica da je potrebno pronaći sredstva da bi se pomoglo ljudima u ovoj lokalnoj zajednici, koju je nakon poplava u maju zadesila još jedna poplava krajem jula.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Kostajnica Dragom Bundalom, Cvijanovićeva je obišla domaćinstva čija je imovina stradala u poplavama u maju i julu, te preduzeće "Foresta", koje je pretrpjelo štetu na gotovim proizvodima. 

"Očito da je ova posljednja poplava izazvala veće štete. Na Upravnom odboru Fonda solidarnosti ćemo vidjeti na koji način možemo intervenisati prema onima koji su sada oštećeni, s obzirom da je zakon regulisao pomoć za štete nastale u majskim poplavama", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da pomoć ljudima stradalim u posljednjoj poplavi neće izostati, ali da su, prije svega, potrebni precizni podaci lokalnih komisija za utvrđivanje štete. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske ocijenila je tokom posjete preduzeću "Foresta" da je privredna situacija u opštini Kostajnica stabilna.

"Tokom posjete ovom izvozno orijentisanom preduzeću, koje je pretrpjelo štetu u posljednjoj poplavi, vidjeli smo da je poslovni život ponovo organizovan i zadovoljna sam onim što sam vidjela", navela je Cvijanovićeva. 

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo rekao je da je Cvijanovićevoj  predočio trenutno stanje u opštine sa posebnim naglaskom na bujičnu poplavu, koja je područje ove lokalne zajednice zahvatila prije pet dana. 

On je ponovio je da će, prema preliminarnim procjenama, štete od posljednje poplave biti veće od onih nastalih u maju.

"Komisije rade procjenu šteta i kada završe svoj posao imaćemo tačne podatke", rekao je Bundalo. 

On je dodao da je dogovoreno nekoliko mjera za rješavanje problema da se nakon novih padavina ne bi isto dešavalo.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog