Zanimljivosti

Evo zašto zaposleni u Facebooku vole Marka Zakerberga

Amir Memon, inženjer za iOS softver u Facebooku dao je prilično opširan odgovor na sajtu Quora na pitanje: „Zašto Mark Zakerberg ima rejting od 99 odsto odobravanja kod svojih zaposlenih?“.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih zaspoleni u Facebooku „odobravaju“ Marka Zakerberga:

Priča: Izgradio je sopstvenu kompaniju sa milionima korisnika koja vrijedi milione dolara savladavajući brojne prepreke na tom putu, pritom angažujući najtalentovanije ljude na svijetu.

Principi: On je potpuno fokusiran na pravljenje „svijeta koji je otvoreniji i povezaniji“ i od toga ne odustaje. Sve investicije u razvoj i zaposlene fokusirane su na taj cilj.

Srce: On je bio jedan od najvećih donatora u 2013. godini, i generalno je minimalista. Jasno je posvećen Internet.org-u iako se tu ne bilježe najveći kratkoročni povraćaji investicije. Zaista osjećamo da želi da promijeni svijet na bolje.

Osjećaj: Koji drugi izvršni direktor bi inače kupio kompaniju za „razgovaranje“ za 19 milijardi dolara?

Mudrost: Kada ga čujete kako govori, jednostavno vam se naježi mozak. Ima tu nevjerovatnu sposobnost da pravi sve prave strateške poteze i kada objašnjava razloge iza tih poteza, sve jednostavno ima potpunog smisla. Naravno, napravljene su i neke greške, ali kada su donošene odluke, one su donošene iz pravih razloga.

Povjerenje: Mark ne donosi sve odluke, zapravo, daleko od toga. Osjećamo kao da nam je povjereno da svoj posao obavljamo na onaj način na koji je to najbolje za Facebook. Ovo je znatno drugačije od mnogih drugih kompanija.

Karakter: On nosi majice i farmerke, govori sa određenom poniznošću i generalno je jako otvorena osoba. To nam se sviđa.

Posao: Facebook je stabilan posao čija zarada konstantno raste.

Besplatna hrana i druge pogodnosti: Da, i zbog toga ga volimo, i njega i kompaniju. Iako to može da prekine u svakom trenutku, on to ne čini. Ako mi neko da kolače, voljeću ga. U pitanju nije ozbiljna nauka.

izvor: Businessinsider

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog