Banja Luka

Poplavljene prostorije Kliničkog centra Banjaluka

Zbog obimnih padavina i jakog vjetra oštećen je jedan dio infrastrukture u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka.

Usljed obilnih padavina tokom jučerašnjeg dana, zaštitne instalacije na pojedinim mjestima su popustile i napravile poplavu u podrumskim hodnicima i prijemnim ambulantama, a time i materijalnu štetu. 

Oštećeni su sala za kataterizaciju srca, dnevna onkološka bolnica, podzemni koridori, tehnička etaža, nezavršeni dio prvog sprata i podrum Centralnog medicinskog bloka (CMB), dijelom rađaona, podrum nezavršenog Južog krila i hirurgija. 

Pravovremenom reakcijom Službe za tehničke djelatnosti koja i sada traje, kao i pomoći koju su pružili radnici i drugih službi Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka u čišćenju i obezbjeđivanju neometanog rada, spriječena je veća materijalna šteta. 

''Za pacijente i zaposlene nije bilo opasnosti, ali su određeni dijelovi ustanove poplavljeni. Medicinsko osoblje je zaštitilo i izmjestilo pacijente sa mjesta gdje je nadolazila voda'' saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove. 

Rukovodstvo ove zdravstvene ustanove je kontaktiralo osiguravajuće kuće kako bi odmah procijenili štetu, te kako bi se oštećene prostorije u najbržem mogućem roku sanirale. 

''Univerzitetska bolnica Klinički centar Banjaluka radi neometano, a zaposleni, koji su radili gotovo cijelu noć, još jednom su pokazali posvećenost i predanost pacijentima i ovoj zdravstvenoj ustanovi u vanrednim situacijama'', stoji u saopštenju iz te zdravstvene ustanove.

izvor: Fena

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog