Muzika i film

Banjaluka: Fresh Wave Festival oživio duh ljeta

Da Banjaluka ima publiku za festival elektronske muzike dokazao je Fresh Wave Festival, koji je otvoren u četvrtak, 7. avgusta na tvrđavi Kastel.

Iako na početku večeri Kastel nije bio pun osjetila se odlična festivalska atmosfera. Dobra energija, ozvučenje, raspoloženi DJ-evi i publika, tako bi se ukratko moglo opisati prvo veče ovogodišnjeg Fresh Wave Festivala.

Oko hiljadu ljudi širilo je pozitivnu energiju na live i glavnoj bini Fresh Wave-a. Festival su otvorili DJ setovi lokalne podrške, na kojima je bilo nekoliko stotina ljudi, da bi prava festivalska atmosfera zavladala kada se za DJ pultom pojavila glavna zvijezda večeri čuveni DJ i producent iz Londona Mark Knight.

Set koji je obilovao klasicima, ali i trenutnim hitovima klubske muzike,  počeo je tačno u jedan sat iza ponoći i trajao do ranih jutarnjih časova. Energija ljubitelja dobrih žurki bila je neopisiva. Uoči samog nastupa ljubazni Mark Knight se obratio brojnim predstavnicima sedme sile rekavši da mu je drago što nastupa u Banjaluci.

„Volim festivale, energiju i njihov vajb. Stalno putujem i bio sam na raznim festivalima, a najbolja atmosfera skoro uvijek vlada na čuvenoj Ibizi. Od festivala sa ovog područja izdvojio bih novosadski EXIT, koji je fenomenalan“, rekao je DJ Mark Knight.

Blato, pivo, ples i pjesma...obilježili su program Live bine, koji je počeo svirkom benda Grasshoppers. Zatim su hip-hop ritmove udruženim snagama pokazali članovi Fantastične četvorke i THC La Familije, da bi se pravi festivalski vajb osjetio tokom nastupa Orthodox Celts, koji su održali sjajan koncert pred stotinu ljudi.

Na Kastelu nas druge festivalske večeri očekuju nastupi DJ Jerry Ropera i hrvatske grupe Majke. 

Cijena jednodneve ulaznice iznosi 15 KM.

izvor: Mondo.ba

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog