Banja Luka

"Presušila" voda u parku "Petar Kočić"

Sve površine i objekti u kojima se nalazila voda u banjalučkom parku "Petar Kočić" su već nekoliko dana suve, pa su građani razočarani što u nekoliko toplih dana nemaju gdje da uživaju i da se odmore.

"Dva dana imamo ljetne temperature i taman kada bi trebalo da se rashladimo i djecu dovedemo da se malo igraju, u parku nema ni kapi vode na vidiku", kazala nam je Jelena J., Banjalučanka koju smo sreli u centru grada.

Inače, u subotu i nedjelju živa u termometru u najvećem gradu gotovo da se nije spuštala ispod 30 stepeni Celzijusa, a u podnevnim časovima rasla je i do 35.

"Građani koji su se podsjetili koliko novca je izdvojeno za rekonstrukciju ovog parka smatraju kako je nedopustivo da već nekoliko dana on nije u potpunosti funkcionalan.

Ne znam da li rade na sanaciji nekog kvara, ali ovo mjesto trebalo bi da bude jedno od simbola grada i u njemu bi sve trebalo da besprijekorno radi. Hvalimo se kako imamo moderan objekat, a u njemu pola stvari ne funkcioniše, što se vidi i po tome da nema vode", kazala je Radojka Urisk, profesor u penziji.

Kako je rekla, u Banjaluci je sve manje površina koje se redovno održavaju i saniraju, čime se stvara negativna slika za turiste koji posjećuju ovaj grad.

Inače, park, koji je 2006. godine doživio kompletnu rekonstrukciju, redovno je na meti vandala, koji lome klupe i korpe te oštećuju rekvizite.

izvor: Nezavisne

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog