Banja Luka

U Dragočaju poplavljeno 12 kuća

Na području banjalučke Mjesne zajednice Dragočaj prilikom izlivanja rječice Dragočajke poplavljeno je 12 kuća i devet poslovnih objekata, a voda je ušla u 80 dvorišta, rekla je Srni zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Brkićeva, koja je obišla poplavljeno područje, rekla je da su u Dragočaju oštećena tri manja mosta i oko 10 kilometara putne mreže, a u naselju Kuljani poplavljeno je nekoliko kuća i dvorišta. 

Ona je istakla da će Komisija za procjenu štete utvrditi iznos štete prema postojećoj metodologiji i da će poplavljenom stanovništvu biti pružena određena pomoć. 

Brkićeva je navela da je u naselju Dragočaj stanje normalizovano nakon padavina koje su tokom noći između 16. i 17. avgusta prouzrokovale izlivanje rječice Dragočajke. 

Ona je rekla da su dežurne službe Civilne zaštite i Vatrogasne jedinice juče obavile 14 intervencija na ispumpavanju vode iz objekata, dvorišta i poslovnih prostora. 

"Nakon čišćenja objekata pristupiće se dezinfekciji prostora i popisu nastale štete", rekla je Brkićeva. 

U Banjaluci je u noći sa 16. na 17. avgust palo 58 litara kiše, usljed čega su se izlile bujične rječice u naseljima Dragočaj, Kuljani i Zalužani i stvorile probleme mještanima tih naselja.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog