Nauka

Konkurs za učešće u manifestaciji Noć istraživača BiH 2014

Noć istraživača BiH 2014 manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po treći put će biti organizovana u BiH u petak, 26. septembra.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u ovom događaju i da konkurišu sa zanimljivim sadržajima koje bi predstavili mnogobrojnoj publici.

Ove godine Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima a održava se pod sloganom 'Putokaz za nauku'.

Publika će se ove godine družiti sa istraživačima u četiri grada u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini. 

Program u Banjaluci će biti održan na Trgu Krajine i Parku Petar Kočić, nakon čega se nastavlja sa naučnom žurkom. Program u Sarajevu će se odvijati najvećim dijelom na Vilsonovom šetalištu, Titovom kafeu i Historijskom muzeju. U isto vrijeme u Mostaru i Bijeljini manifestacija će biti upriličena takođe na nekoliko lokacija.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama mogu da se prijave za učešće u Banjaluci ili Sarajevu na veb stranici manifestacije, gdje možete saznati i sve informacije o kategorijama učesnika i uslovima učestvovanja za oba grada. 

Noć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava  se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 300 gradova u 30 evropske države. Od ove godine „Noć istraživača“ postaje „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2014. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i inovativne prezentacije biće predstavljene na manifestaciji Noć istraživača koja će biti održana u petak, 26.09. u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bjeljini od 17:00 do 23:00 časa. 

izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog