Sport

Drugo zlato za Velju u Berlinu! (VIDEO)

Velimir Stjepanović osvojio još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu, ovoga puta na 200 metara slobodnim stilom. U sjajnom finišu, Velja stigao na cilj ispred svjetskog rekordera Bidermana, oborivši nacionalni rekord Srbije. Ostali plivači iz Srbije nisu imali uspjeha u prepodnevnim kvalifikacijama.

Reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović osvojio je zlatnu medalju na 200 metara slobodnim stilom na Prvenstvu Evrope u Berlinu.

Vučić i Udovičić čestitali Stjepanoviću

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta Vanja Udovičić čestitali su Stjepanoviću osvajanje druge zlatne medalje u Berlinu.

"Fantastičnim uspjehom i osvajanjem druge zlatne medalje zadivili ste Srbiju, cijelu Evropu i svijet. Hvala Vam za sve što ste učinili za našu zemlju. Ponosni smo što imamo takvog sportistu i čovjeka kao što ste Vi", istakao je premijer Vučić u čestitki.

"Dvije medalje u dvije discipline dokaz su nespornog talenta našeg mladog plivača. Velimir svojim veličanstvenim pobjedama zasluženo postaje idol nacije. On se i današnjim rezultatom po drugi put ove sezone pridružio sportistima koji pružaju odličan primjer mlađim generacijama da trud, požrtvovanost i vjera u sebe donose sjajne rezultate", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Stjepanović je plivao fantastično, vodio je tokom cijele finalne trke i na kraju stigao do zlata, kao i ličnog i nacionalnog rekorda - 1:45,78 minuta.

U fantastičnoj završnici Stjepanović je ušao u cilj ispred svjetskog i evropskog rekordera Paula Bidermana i ostvario pobjedu sa 0,02 sekunde prednosti.

"Uradio sam zaista sve što je trebalo. Znao sam sve vrijeme da me prati svjetski i evropski rekorder Paul Biderman i držao sam tempo. Očigledno je da sam imao boljih 50 metara od njega", rekao je Stjepanović za RTS.

Sjajni srpski plivač osvojio je u Berlinu drugu titulu šampiona Evrope, nakon što je u ponedjeljak slavio na 400 metara slobodno.

Ostali srpski plivači nisu imali uspjeha trećeg dana Evropskog šampionata koji se održava u Berlinu. Najbolji rezultat, ali bez velikog značaja ostvario je Velimir Stjepanović, koji je u kvalifikacijama u disciplini na 200 metara delfin stilom zauzeo 18. vrijeme u kvalifikacijama, pošto je dionicu preplivao za minut, 58 sekundi i šest desetinki.

Loše rezultate ostvarili su Bogdan Knežević i Petar Petrović.

Knežević je u kvalifikacijama na 200 metara prsno zauzeo ukupno 26. mjesto, dok je Petrović na 50 metara leđno bio 36.

Kod žena, Andrea Basaraba je u disciplini 800 metara slobodnim stilom ostvarila najlošiji rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi. Ona je dionicu preplivala za devet minuta, 10 sekundi i 14 stotinki.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog