Republika Srpska

Šekovići: Početak gradnje vodovoda vrijednog 1,3 mil. KM

ŠEKOVIĆI - U Šekovićima je danas počela izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, u okviru projekta vrijednog 1.300.000 KM koji finansiraju Evropska banka za obnovu i razvoj, Vlada Republike Srpske i opština Šekovići.

Šef opštinskog Tima za realizaciju projekta "Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Šekovići" Rajko Lazić rekao je danas Srni da je ovo istorijski projekat za Šekoviće kojim će napokon biti riješen problem vodosnabdijevanja u opštini. 

Lazić objašnjava da je projekat podijeljen u tri segmenta: zamjena i postavljanje novog cjevovoda kroz centralni dio opštine, postavljanje cijevi za fekalnu kanalizaciju i postavljanje cijevi za odvođenje površinskih voda. 

"Dočekali smo i taj dan da, nakon tenderske procedure po pravilima Evropske banke, odaberemo izvođača i na osnovu zaključenog ugovora sa lokalnom zajednicom i Vladom Srpske, počnemo sa realizacijom", rekao je Lazić. 

On je naveo da su u pripremi projekta, osim Ministarstva finansija Republike Srpske, učestvovala i resorna ministarstva za prostorno uređenje i poljoprivredu. 

Direktor šekovićkog Komunalnog preduzeća "Zelenilo i čistoća" Marko Vlačić rekao je Srni da će realizacijom projekta sistem vodosnabdijevanja u Šekovićima biti znatno unaprijeđen. 

"Do sada smo u tom području imali znatne gubitke vode, po nekim procjenama i do 65 odsto, jer je mreža stara skoro 40 godina. Nismo imali ni uređenu kanalizacionu mrežu, pa su sve fekalne i otpadne vode direktno išle u vodotokove", naveo je Vlačić. 

Izvođač radova je bijeljinska firma "Higra". Rok za završetak radova je do novembra 2015. godine. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog