Vijesti

Nema para za "Klinički centar"?

Ministarstvo zdravlja odnosno Vlada Republike Srpske i Klinički centar Banja Luka još nisu uspjeli da obezbijede bankarsku garanciju za početak realizacije Ugovora o izgradnji Centralnog Hola i Južnog krila Kliničkog centra.

Ugovor sa firmom Lindner potpisan je osmog jula i Vlada od tada pokušava da pribavi garanciju jer je ona uslov iz ugovora i bez nje izvodjač radova po ugovoru ne želi da počne radove.U kliničkom centru Banja Luka nisu dobili nikakvu informaciju o tome da li je ministarstvo zdravlja uspjelo da obezbijedi spornu bankarsku garanciju. U svakom slučaju, Klinički centar trebalo bi da bude obavješten odmah nakon pribavljanja garancije jer bi onda trebalo da pristupi poslovima obezbjedjivanja gradilišta.

U posljednjih nekoliko dana, saznajemo, na nivou Ministarstvo zdravlja- Klinički centar- izvodjač radova održana su dva sastanka. Na jednom je pitanje dobijanja bankarske garancije samo spomenuto. Na drugom koji je održan u petak prošle sedmice dogovoreno je da se priča oko bankarske garancije definitivno okonča u ponedjeljak ili utorak ove sedmice. To nije urađeno.

Ministar koji je dobijanje garancije najavio za početak mjeseca najavljuje nove rokove.

“Došlo se do samog kraja kada je u pitanju pribavljanje bankarske garancije.”-rekao je ministar zdravlja Dragan Bogdanić.

Vlada će uspjeti da obezbijedi bankarsku garanciju tvrdi i predsjednik Vlade Željka Cvijanović. Ono što premijer tvrdi da ne zna a što je vrlo zanimljivo  je da je ugovor sa Lindnerom potpisan  8. jula iako je ponuda Lindnera za ugovaranje posla istekla 20. juna i logično je bilo očekivati raspisivanje novog tendera. Željka Cvijanović  kaže da ne treba da zna ništa o tome ko je izvodjač radova ali i da će Vlada obezbjediti garanciju.

„Zaista ne znam ništa o tome ko je izvodjač radova i ja to ne treba da znam. Postoji resorni ministar, direktori...“-kaže predsjednik Vlade.

Vrijednost ugovora sa Lindnerom sa PDV-om je nešto preko 12 miliona maraka. Zato što nije želio da ga potpiše, tvrdeći da je štetan po Srpsku, smjenjen je prethodni direktor Kliničkog centra Duško Račić.

izvor: BN TV

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog