Politika

Cvijanović: Vjerujem da je RS država u nastajanju

BEOGRAD - Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, koja je danas u Beogradu razgovarala sa predstavnicima zavičajnih udruženja iz RS i BiH, smatra da je Srpska "država u nastajanju", ali da u tom procesu treba vremena da se stvari poslože kako treba.

"Pred nama su bili i biće mnogo izazovi i naivni su oni koji ne razumiju šta je RS i šta će od nje postati. Moramo biti dovoljno ljudski oprezni i politički zreli da sve stvari poslažemo u jedan mozaik, da je RS država u nastajanju, ali u tom procesu treba dugo vremena ", rekla je Cvijanović koja je i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Ona očekuje da će RS u budućnosti biti jača i snažnija i vjeruje "da je to država u nastajanju i da su mnoge stvari tamo već predodređene".
"Duboko vjerujem, i politički i ljudski, da je RS jedini format u okviru kojeg mogu da se ostvaruju prava srpskog naroda u BiH. RS je zrelo društvo, a time što daje mogućnost da se razvija nacionalno biće srpskog naroda, nipošto ne smije da uskraćuje prava nekome drugom koji to nisu", navela je Cvijanović.

Ona je u Beogradu uručila jednokratnu novčanu pomoć od 6.000 dolara za 10-oro djece poginulih boraca Vojske RS koja žive i školuju se u Srbiji, a predstavnike zavičajnih udruženja iz RS i BiH koja djeluju u Srbiji obavijestila o situaciji nakon katastrofalnih poplavama, političkim i ekonomskim prilikama u BiH i o protestima bošnjaka, tokom minulog proljeća u Federaciji.

Govoreći o poplavama, ona je kazala da procijenjena šteta iznosi godišnji budžet RS i da je sedam do 10 godina potrebno za obnovu oštećenih materijalnih dobara.

Cvijanović je rekla i da je, uprkos krizi, RS uspjela da realizuje sve projekte i programe i da je budžet ostao funkcionalan.

Kako je kazala, bilo je neophodno primjeniti mjere štednje, a važno je da nijedan projekat, niti aktivnost nije zaostao zbog krize, poplava...

Ona je ukazala da je prihvatila kandidatiru za člana predsjedništva BIH znajući kako je teško doći do dogovora.
"Idem tamo da se dogovorim", poručila je ona.

izvor: Tanjug.rs

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog