Zanimljivosti

Zara povukla majicu koja podsjeća na uniformu u koncentracionim logorima

Modni lanac Zara povukao je iz prodaje dječju majicu na pruge nakon što je njen dizajn izazvao talas negodovanja na društvenim mrežama

Modni lanac Zara povukao je iz prodaje dečju majicu na pruge nakon što je njen dizajn izazvao talas negodovanja na društvenim mrežama zbog velike sličnosti s odelom koje su jevrejski zatvorenici nosili u koncentracionim logorima za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Majica ima veliku žutu zvezdu koja, iako na njoj piše "Šerif", veoma liči na Davidovu zvezdu koju su Jevreji bili prisiljeni da nose u doba nacizma, dok njene tamnoplave pruge još više podsjećaju na uniformu logora smrti.

Prodavana po cijeni od 12,95 evra, majica je bila dio kolekcije namjenjene za novu školsku godinu koja se pojavila u Zarinoj onlajn prodavnici.

"Dizajn je inspirisan zvijezdom koju su nosili šerifi u američkim vesternima i nema nikakve veze sa navedenim konotacijama", izjavila je predstavnica čuvenog španskog brenda.

"Razumijemo da u tom pogledu postoji nelagodnost i svakako se izvinjavamo našim klijentima", dodala je ona, prenose strani mediji.

Zara, koja pripada grupaciji Inditeks, je i 2007. godine bila kritikovana zbog sličnog gafa - tašne na kojoj je bio izvezen kukasti krst.

Predstavnici Zare su tada izjavili da nisu primijetili svastiku na torbi koju je proizveo jedan od njihovih dobavljača.

Izvor: Večernje novosti
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog