Region

Jako nevrijeme napravilo haos u Hrvatskoj

Proteklu noć na sjeverozapadu Hrvatske te u Istri ali i dijelovima sjevernog Jadrana obilježilo je grmljavinsko nevrijeme s kišom, koja je u pojedinim dijelovima zemlje bila obilna.

Najviše kiše palo je na zagrebačkom području - u dijelovima grada palo je i do 50 litara kiše po četvornom metru, prenosi Avaz.

Čitalac portala "Index.hr" iz Dubrave požalio se da mu je kuća pod vodom poslije svake malo jače kiše.

"I noćas nas je probudila poplava. To se sve događa zato što je kanalizacijski kolektor premalog kapaciteta i svaki put kao i sad poplava je došla kroz kanalizaciju. Ovo je noćna mora. Ne znamo šta da radimo!", stoji u poruci Mate Mrvelja iz Dubrave.

Vatrogasci su cijelu noć bili na intervencijama budući da je obilna kiša na zagrebačkom području poplavila podrume kuća. Obilnije kiše bilo je i na sjeveru Istre, ali i na dijelovima srednjeg Jadrana, gdje je mjestimice palo i do 50 litara kiše po kvadratnom metru. A sudeći prema prognozama, kišovito i oblačno vrijeme nastaviće se i tokom sljedećih nekoliko dana.

Zbog velike količine vode u Zagrebu je zatvoren podvožnjak na raskršću Aleje Bologne i Škorpikove ulice, a na putu A2 Zagreb-Macelj zatvoren je izlazak na čvoru Zaprešić, javio je jutros HAK.

Kao u Hrvatskoj i u većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Kupres 13, Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 14, Bugojno, Goražde, Prijedor i Srebrenica 15, Jajce 16, Banjaluka, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 17, Gradačac, Livno, Zenica i Zvornik 18, Bijeljina, Doboj i Trebinje 19, Mostar 20, Neum 21 stepen.

izvor: Avaz

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog