Banja Luka

Otvoren Kutak za djecu u Banjaluci

U cilju obezbjeđivanja sigurnog okruženja, djeci i mladima koji su pogođeni polavama, Udruženje Nova generacija u saradnji sa organizacijom Save the Children je otvorila Kutak za djecu 29.08.2014. godine u OŠ Borisav Stanković, u Banjaluci.

Kutak za djecu u Banjaluci finansira UNICEF, SDC – Švajcarska kancelarija za saradnju u Bosni i Hercegovini i SIDA  Švedska agencija za međunarodnu saradnju.

Kutak za djecu je način direktnog rada sa djecom koji Save the Children provodi širom svijeta, kada god dođe do neke krizne situacije, čime se nastoji da se hitno obezbijedi siguran prostor gdje djeca mogu biti sklonjena i bezbjedna, kada postoji bilo kakva opasnost ili rizik po njihovo psiho-fizičko zdravlje i sigurnost. Kutak za djecu je prostor koji će pružiti djeci sigurno okruženje koje će im pomoći da povrate osjećaj normalnosti i strukture kroz organizovane aktivnosti za igru, druženje i učenje.

Kutak za djecu će biti otvoren svakim radnim danom od 11.00 do 15.00 časova. U Kutku za djecu će raditi dva vaspitača svakog dana, a volonteri će im pomagati da se kroz razne aktivnosti djeci omogući obuhvatniji i zanimljiviji sadržaj. Svo osoblje koje će raditi u Kutku za djecu su ljudi koji imaju iskustva u radu sa djecom i koji su prošli potrebne obuke kako bi se pripremili za rad u Kutku.

Smješten je u OŠ Borisav Stanković u naselju Lazarevo i biće otvoren do sredine novembra. 

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog