Banja Luka

Nabujala rječica odnijela pješački mostić u Šargovcu

BANJALUKA- Nabujala rječica Šargovac odnijela je pješački mostić u ovom naselju koji su građani sami napravili kako bi skratili put ka saobraćajnici.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Gradskoj upravi Zoran Novaković rekao je Srni da su ekipe ovog odjeljenja bile na licu mjesta sa mehanizacijom, kako bi bio osposobljen mostić za nesmetani prolaz građana. 

"Građani nisu to dozvolili, oni traže da se radi projektna dokumentacija i da se radi novi betonski most preko te rijeke, a to je malo duža procedura", rekao je Novaković i dodao da će Gradska uprava razmotriti mogućnost izgradnje betonskog mosta, ističući da je i prije ovog dešavanja pokrenuta procedura. 

On je rekao da se sa druge strane srušenog mostića nalazi devet kuća i da za njih postoji izlaz koji je vjerovatno malo dalji, zbog čega su i napravili taj pješački most. 

"Očekujem da ćemo sa građanima naći zajednički jezik da osposobimo ovaj mostić za nesmetan prelaz, a onda ćemo vidjeti u daljoj proceduri posredstvom Savjeta mjesne zajednice i Skupštine grada mogućnost da u narednom periodu, zajedno sa mostovima koji su pretrpjeli značajna oštećenja ili koji su u potpunosti uništeni, realizujemo te projekte i napravimo nove mostove", dodao je Novaković. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog