Muzika i film

Brutal Protest objavio novu pjesmu!

Banjalučka rep grupa Brutal Protest objavila je novu pjesmu „Ista govna isti šljam“, kojom najavljuju izlazak trećeg albuma u oktobru. Za samo sedam dana ova pjesma je na Jutjubu zabilježila preko 5.000 pregleda, a trend rasta ne prestaje.

Iako se za ove momke baš i ne može reći da pjevaju s dlakom na jeziku, ova pjesma je još direktnija nego njihovi prethodni radovi.

 

-         Mi ovu pjesmu vidimo kao riječ naroda koju treba svako da kaže. Svi mislimo to isto, a to je ovaj put pretočeno u pjesmu koja je izazvala dosta pozitivnih reakcija. Od mlađih generacija dolazi najviše takvih, možda zbog toga što najviše slušaju našu muziku, a možda i zbog toga što su najpogođeniji. Nama se najviše sviđa brutalnost u ovoj pjesmi, bez okolišanja, direkt u nos. Kad bi se ova pjesma pretvorila u oružje pobila bi ih sve – rekli su za Frontal članovi Brutal Protesta.

I spot nastavlja tradiciju odličnih video-uradaka kakve su i u prošlosti izbacivali. Karakteriše ga inovativnost, vizuelna perfekcija, a sve je začinjeno brojnim prizorima banjalučkih ulica, što samo pojačava jedinstvenu vezu koju imaju sa brojnim fanovima iz ovog grada, pogotovo onima iz Budžaka, koji su mitologizovali i koji u njihovim pjesmama dobija gotovo magične konture.

Boris Maksimović  

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog