EU integracije BiH

Proglašeni pobjednici nagradnog konkursa „Šta BiH može donijeti EU?“

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH proglasila je danas pobjednike nagradnog video konkursa „Šta BiH može donijeti EU?“, organizovanog na Facebook stranici Direkcije od 18. jula do 18. avgusta ove godine.

Prema ocjeni žirija, prvu nagradu – tablet Apple iPad Air osvojila je Ajla Džaferbegović iz Bihaća, a drugu nagradu, tablet  Samsung Galaxy Tab3 Alma Nišić Avdagić iz Sarajeva. Istu nagradu, za treće mjesto, shodno pravilima konkursa, osvojio je video uradak sa najvećim brojem glasova na FB stranici Direkcije,  Mustafa Copelj iz Sarajeva.

Nagrade pobjednicima biće uručene 29. septembra u Sarajevu, kada će Direkcija organizovati i susret članova on-line zajednice. 

Pravo učešća na konkursu imali su svi građani BiH stariji od 13 godina koji su, slijedeći pravila konkursa, posredstvom aplikacije na FB stranici Direkcije poslali video uradak o temi „Šta BiH može donijeti EU?“ u trajanju od 30 do 60 sekundi. 

Prijavljene video  snimke moguće je pogledati na FB stranici Direkcije.

Dva učesnika konkursa diskvalifikovana su u postupuku ocjenjivanja žirija, zbog povrede pravila konkursa, odnosno korištenja alata za prekomjerno glasanje. Žiri su činili predstavnik Direkcije, Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i organizatora konkursa u ime Direkcije, agencije Prime Communications.

Konkurs je dio projekta usmjerenog na povećanje razumijevanja procesa evropskih integracija i trenutne pozicije BiH, obezbjeđivanje jednostavnog pristupa važnim informacijama o tome šta podrazumijeva ulazak u EU i pripremu građana BiH na promjene koje će se desiti u procesu integracija.  Nagradni konkurs, nagrade za odabrane video snimke i cjelokupan projekat u okviru kojeg je konkurs organizovan podržala je Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH. 

izvor: Frontal 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog