Banjalučka razglednica

Banjalučka razglednica: Uhvati ritam kiše

Teško je povjerovati da se 8. septembra, u trenutku kada nastaju ovi redovi, nebo iznad Banjaluke otvorilo?! Sunce se stidljivo probija između oblaka, a vjerovatno su neki (među njima i moja malenkost) pomislili da je u pitanju „optička varka".

 
Ali fakat po prvi put unazad nekoliko dana može se izaći iz kuće bez kišobrana, kabanice, pa i obuće za koju su vam prodavači garantovali da „neće pustiti vodu ni po najvećem pljusku.” Ali, nikad ne reci nikad, ne treba zanemariri mogućnost da se nebo nad gradom ponovo otvori i prije nego što se ovaj tekst pojavi pred čitaocima.

A to što vam je obuća prethodnih dana puštala i pored garancija, to što su ljudi sa kišobranom bukvalno spavali, tražili po ormarima topliju odjeću nisu problemi koji će vas spriječiti da po najvećem pljusku ili prolomu oblaka odšetate do omiljene kafane ili da sa prijateljima iz nabujalog Vrbasa vadite čamac („Voda do grla, Vrbas nosi, nema dna, strahota jedna!“)


Zabrinjavajuće da je septembar počeo žestokim padavinama, iako su vas prijatelji 31. avgusta čitav dan vozali u čamcu po Vrbasu na ugodnih tridesetak stepeni, i što (ne) postoji vjerodostojan odgovor na pitanje zašto je kiša padala čitavo ljeto - juni, juli, avgust

 
Moja drugarica Sandra konstatuje: „Evo već je jesen, a ljeta još nema...” Tačno tako , ali biću slobodan ispraviti Sandru i zapitati se hoće li jesen biti bolja ako još nema ljeta!? Može biti, ali i ne mora. Iz dobro obaviještenih krugova i izvora načuo sam da su mnogi Banjalučani tokom ljeta koje je bilo jesen organizovali nagradnu igru sa nazivom „Uhvati ritam kiše da ona tebe ne uhvati ...“
 
Tekst i foto: Mišo Vidović
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog