Kultura

Umro glumac Ričard Kil "čovjek sa čeličnom vilicom" (VIDEO)

Glumac Ričard Kil, poznat po liku sa čeličnom vilicom iz serijala filmova o Džejmsu Bondu, umro je u gradu Fresno u Kaliforniji u 74. godini, prenose agencije.

Njegov agent Stiven Stivens potvrdio je da je glumac umro, ali nije želio da iznosi detalje.

Ovaj glumac bio je visok 2,18 metara, a igrao je u Bondovim filmovima "Špijun koji me je volio" iz 1977. godine i "Operacija Svemir" 1979. godine.

Takođe, glumio je i u drugim filmovima i serijama kao što su The Man from U.North CarolinaL.E, The Longest Yard, Happy Gilmore, The Wild, Wild West, The Twilight Zone.

Kil, rođen u Detroitu, počeo je da se pojavljuje u tv emisijama i filmovima 1960. godine, a debitovao je u seriji "Laramie".

Prije nego što je ušao u svijet glume, Kil je radio kao izbacivač u noćnim klubovima i prodavac grobnih mjesta, a prvu zapaženu ulogu je imao u seriji "Klondike".

Jedna od posljednjih uloga mu je bila u Diznijevom crtiću "Tangled" gdje je glas pozajmio Vladu.

Godine 2002. objavio je autobiografiju pod nazivom "Making It Big in the Movies".

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, a glumac je preminuo u srijedu u Kaliforniji.

Njegova porodica je na Fejsbuku objavila post u kome piše: "Ričard je imao nevjerovatnu želju za životom i svaki dan je proživljavao u potpunosti. Iako ga mnogi pamte po njegovim likovima iz filmova i serija, oni bliski njemu znali su koliko je dobra i darežljiva duša bio".

Izvor: Blic
 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog