Republika Srpska

Poslovna zona Incel: Šansu za posao dobiće 300 ljudi

U poslovnoj zoni "Incel" za mjesec počinje gradnja tehnološkog centra za proizvodnju softvera i hardvera, a realizacijom ovog projekta posao će dobiti 300 radnika.

Rekao je ovo juče gradonačelnik Slobodan Gavranović prilikom uručivanja građevinske dozvole kompaniji "Lanako", koja će graditi ovaj tehnološki centar.

On je naglasio da je vrijednost projekta 17 miliona KM.  

Grad uvijek podržava ovakve projekte i investitore. Projekat za izgradnju tehnološkog centra je vrlo odgovorno, savjesno i stručno urađen. Ovo je pravi primjer kako investitori treba da sarađuju sa gradom - rekao je Gavranović.

On je dodao da je građevinska dozvola za izgradnju objekata izdata za samo 24 časa od kada je investitor kompletirao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Kompanija je prije tri dana kompletirala zahtjev, uplatila novac za obaveze i odmah je izdata građevinska dozvola - rekao je Gavranović i naglasio da nema spora u izdavanju građevinskih dozvola kada svi rade po zakonu i propisima.

Prema riječima gradonačelnika, grad je uvijek otvoren za investitore.

Direktor kompanije "Lanako" Nebojša Ninić rekao je da će tehnološki centar činiti glavni i tehnički objekat, te da će se prostirati na površini od 10.000 kvadratnih metara.

Prema našem planu, prva zgrada bi trebalo da bude izgrađena i useljena do maja iduće godine, a druga, koja je nešto kompleksnija, do kraja 2015. godine - rekao je Ninić.

On je istakao da je projekat za izgradnju tehnološkog centra jako kompleksan, te da su iskustva preuzeli iz Evrope i Amerike.

Značajnu podršku imali smo od velikih svjetskih kompanija kao što su "Majkrosoft", "Šnajder" i druge - kazao je Ninić.

On je istakao da je cilj kompanije "Lanako" što veći izvoz na strano tržište.

Direktan priliv od prodaje softvera na strano tržište lani je iznosio 1,6 miliona evra - kazao je Ninić.

Efikasnost

Tehnološki centar za proizvodnju softvera i hardvera u "Incelu" biće napravljen po principu energetske efikasnosti.

Vodićemo računa o smanjenju gubitka energije, efikasnom korišćenju i proizvodnji energije - rekao je Nebojša Ninić.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog