Vijesti

B92 ukida "Utisak nedelje"?

Politički tok-šou Olje Bećković najvjerovatnije se više neće emitovati na B92, a možda se i ukida. Beba Dragić, PR B92, demantuje ove glasine.

Problem sa “Utiskom nedelje” nastao je kada je poslovodstvo medijske kuće B92 predložilo Olji Bećković da emisiju sa nacionalne frekvencije ove TV premjesti na kablovski kanal koji pokriva 60 odsto Srbije, piše “Blic”.

“Poslovodstvo televizije B92 želi da napravi zabavnu i, prije svega, komercijalnu TV. Ako smo odlučili da napravimo rijaliti-šou sa Đoganijem, ako imamo “Bulevar” i ako ćemo uvesti još nekoliko zabavnih emisija, onda se “Utisak” ne uklapa u ovaj profil programa”, kaže za “Blic” sagovornik sa B92 koji je insisitirao na anonimnosti.

Na B92 kažu da emisija neće biti ukinuta sa televizije.

“Naša programska šema podrazumijeva da će "Utisak nedelje" kreniti 28. septembra i to je jedina informacija koju mogu da vam dam”, kaže za Dnevno.rs Beba Dragić, iz PR službe televizije.

“I ove sezone, samo na TV B92, od 28. septembra na malim ekranima jedina autorska emisija koja je preživjela 23 godine u originalnom formatu. Autorka Olja Bećković istražuje teme koje su ostavile najjači utisak na javnost. Bez promjene, nastavljamo da insistiramo da dobijemo odgovore na postavljena pitanja, ne vodeći računa da li bi gosti radije odgovarali na neka druga”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, želja ove medijske kuće je da od kanala B92 Info, koji se emituje samo putem kabla, napravi pravi njuz kanal, sa političkim emisijama, “Insajderom” i ostalim sadržajima po kojima je B92 svih ovih godina bio prepoznatljiv. Zato su odlučili da ponude da se “Utisak” prebaci na kanal “B92 info” (koji niko ne gleda).

Tome se protive autorka Olja Bećković, ali i glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić, koji smatraju da je prelazak emisije na kablovski kanal degradacija “Utiska nedelje” što je neprihvatljivo.

Razgovara se i o mogućnosti da B92 od programske grupe “Mreža” otkupi prava na ovaj TV format. Pregovori B92 sa Oljom Bećković i njenim pravnim timom biće nastavljeni u utorak, kada se očekuje da bude donijeta konačna odluka o sudbini “Utiska nedelje”.

Veran Matić nije se odazivao na pozive novinara, dok je Olja Bećković izjavila da će u utorak ili srijedu rado odgovoriti na sva pitanja o Utisku, piše “Blic”.

Inače, "Utisak nedelje" najdugovječniji je TV tok šou u Srbiji. Prvi put je emitovan oktobra 1991. na TV Studio B, a od 2002. godine emituje se na B92. Posljednja emisija održana je 29. juna 2014. godine, kada je gost bio Vladimir Beba Popović.

  Izvor: teleprompter.rs

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog