Vijesti

Značajna saradnja OEBS-a i Sipe

ISTOČNO SARAJEVO - Šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur istakao je danas tokom susreta sa direktorom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Goranom Zupcem da je Sipa veoma važna policijska agencija koja profesionalno obavlja svoj posao i partner je Misije OEBS-a širom BiH.

Mur je sa Zupcem tokom nastupne posjete razgovarao o pravcima i modalitetima buduće saradnje po pitanjima od zajedničkog interesa. 
"OEBS nema posebne projekte za bezbjednost, ali pratimo situaciju širom BiH. Posebno je važno da sve policijske agencije rade u skladu sa zakonom i vladavinom prava, o čemu je danas bilo riječi", rekao je Mur novinarima u Istočnom Sarajevu. 

On je naglasio da Sipa, kao i druge policijske agencije na svim nivoima, moraju raditi bez političkog pritiska, koji se posebno ispoljava u predizbornom periodu. 

"Nije to slučaj samo u BiH. To se dešava i u drugim zemljama, a zadatak Misije OEBS-a je da to spriječimo", izjavio je Mur. 

On je naveo da danas sa Zupcem nije detaljno razgovarao o bezbjednosnoj situaciji uoči izbora, te je izrazio uvjerenje da će cijeli izborni tok proteći bez problema. 

Direktor Sipe Goran Zubac informisao je Mura o daljim pravcima i prioritetima u radu Agencije radi ispunjenja njihove zakonske uloge, a prije svega zaštite građana. 

"Sipa je svakim danom sve ozbiljnija agencija i mi ćemo u budućnosti sve manje pričati, a o nama će sve više govoriti naši rezultati. Građane ćemo i dalje obradovati dobrim aktivnostima i operativnim akcijama i bićemo siguran i pouzdan partner operativne policijske saradnje zemalja u regionu", naglasio je Zubac. 

On je izrazio uvjerenje da će oktobarski izbori proteći u bezbjednom okruženju, o čemu će brinuti Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, odnosno kantonalni MUP-ovi. 

"Sipa će, ukoliko dođe do određenih podataka, proslijediti informacije nadležnim agencijama i pružiti im podršku", rekao je Zubac. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog