Kultura

Preminuo gitarista Parnog valjka (VIDEO)

Rastko Milošev Ras, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista sastava Parni valjak, sa kojim je snimio njihove najpoznatije albume, preminuo je u 53. godini.

Njegov prepoznatljiv zvuk gitare publika će pamtiti po albumima "Vruće igre", "Vrijeme je na našoj strani", "Koncert", "Glavnom ulicom", "Uhvati ritam" i "Pokreni se".

 Ne mogu vjerovati da ga više nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovjek. Kada pomislim na njega, sjetim se onog dječka koji je stajao ispred "Zvečke" i govorio mi da zna svirati - izjavio je za "Jutarnji list" Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u Parni valjak.

Poslije pet uzbudljivih godina sa ovim sastavom, Milošev odlazi iz Parnog valjka i počinje da radi kao studijski muzičar, te tokom 80-tih sarađuje sa Oliverom Mandićem, Dinom Dvornikom, Terezom Kesovijom, Kaliopi, Dinom Merlinom, Plavim orkestrom, Haustorom, i mnogim drugim. 

U to vrijeme je osnovao i grupu "Ras 2va 3ri", sa kojom je 1990. objavio album "Granice", a posljednje studijsko izdanje, album "Sanctuary" objavio je 2011. godine.

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog