Kultura

Počinje Glasov 19. međunarodni sajam knjige

"Glasov" 19. međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme biće svečano otvoren danas u 17.25 časova besjedom književnika Milenka Stojičića u dvorani "Borik" u Banjaluci.

Sajam se održava pod motom "Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija...", a zaljubljenici u knjigu imaće priliku da već od 10 časova razgledaju blago koje će izlagači predstaviti na svojim štandovima.

Vrata sajma biće otvorena do 22. septembra u vremenu od 10 do 22 časa, a čitaoce koji dođu u potragu za dobrim štivom očekuju najnovija izdanja, kao i klasici koji nikada ne izlaze iz mode i uvijek su traženi.

Dobitnici tradicionalnih nagrada "Moštanica" za izdavački poduhvat, "Liplje" za savremenu književnost, "Gomionica" za knjigu za djecu i "Stuplje" za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti biće proglašeni 19. septembra u 12 časova.

Odluku koji su naslovi knjiga prijavljenih izdavača dobili nagrade donijeće žiri u sastavu Mirko Vuković, Danijel Dojčinović i Sanja Macura - kazala je rukovodilac sajma knjige Petra Ivić.

Što se tiče izdavačkih kuća iz Republike Srpske i FBiH  svoja nova izdanja predstaviće  izdavačke kuće "My Book", "Biblioner", Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Udruženje izdavača RS, "Novosti", "Naklada Mate" i mnogi drugi.

Kao i svake godine učestvovaće i izdavači iz Srbije, a posjetioce uvijek privuku kvalitetna izdanja "Lagune", "Malog princa", "Svetigore",  "Vulkana", "Službenog glasnika", ali i drugih srpskih izdavača.

Svakodnevno će biti održavane i promocije izdanja koja su se pojavila u toku protekle godine, a ljubitelji pisane riječi imaće priliku da se druže sa književnicima i razgovaraju o njihovim djelima - najavila je Ivićeva i dodala da se ulaznica naplaćuje jednu marku.

Promocija

Promocija romana "Noć na Uni", autora Ranka Risojevića, nagrađenog ovogodišnjom "Zlatnom sovom" koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo najavljena je za 18. septembar.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog