Banja Luka

Šator na Trgu Krajine ne prestaje da izaziva negativne reakcije

Međunarodni sajam turizma i zdravlja je juče otvoren u Banjaluci, a negativne reakcije na šator postavljen na Trgu Krajine ne prestaju. Brojni su građani koji su svoje nezadovoljstvo izrazili preko društvenih mreža, u komentarima internet portala i uopšte u svakodnevnom razgovoru.

Jedan od prvih koji je javno reagovao bio je bloger Boris Bajić, koji je na svom Fejsbuk profilu u otvorenom pismu gradonačelniku Gavranoviću poručio: „Oprostite mi na pretjeranoj emotivnosti i iskrenosti, ali ja se Vama zapravo divim. Od trinaestog vijeka pa naovamo, desetine i stotine hiljada ljudi svakodnevno su prolivali znoj, a nerijetko i krv, u svom nastojanju da Banjaluku preobraze iz sela u kasabu, iz kasabe u gradić, iz gradića u grad, te iz grada u regionalni kulturni centar, a Vama je bio dovoljan jedan jedini potez da poništite taj proces.”

I na mixerportalu se pojavio još jedan izuzetno kritički tekst, nešto manje suptilniji od Bajićevog, izašao iz pera pod naslovom „Banjaluka, krajiška čobanica“. Uz kolaž slika šatora sa Trga Krajine autor se uz obilje interpunkcijskih znakova pita: „Pitam se čemu služi ovaj ogromni limeni kontejner postavljen na glavnom banjalučkom trgu. Kome je palo na pamet da ga instalira znamo, ali zašto brate rođeni, zašto? Zar je ovo slika i prilika našeg grada, zar ćemo na ovaj način privući turiste?

Zar baš moramo, ako smo ekonomski osiromašeni, svima pokazati kolika smo kulturna bijeda? I ko će i da li će ikada odgovarati za ovaj estetski genocid?! Za bezobrazluk kojim nas zajebavaju desecenijama. Ima li u ovom gradu gradske gospode, intelektualne i kulturne svijesti koja će dići glas protiv ovakvih pizdarija?”

 Kakav je vaš stav po pitanju šatora na Trgu Krajine? Podržavate li održavanja Međunarodnog sajma turizma i zdravlja u ovom obliku? Da li mislite da su navedene reakcije pretjerane? 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog