Banja Luka

Zeleni vir dobija kameru

Mještani naselja Zeleni vir uskoro će dobiti stacionarnu kameru na jednoj od tri kritične lokacije, a sve s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu grada.

Potpredsjednik Savjeta MZ Vrbanja Branko Milinković je rekao da najavljenog protesta građana sutra neće biti, jer su nadležni ispunili obećanje.

Iz MUP-a RS juče su me pismeno obavijestili da su kamere poručene, te da će u narednom periodu biti i postavljene - kazao je Milinković.

Dodao je da je ovako brzo reagovanje nadležnih vjerovatno rezultat činjenice da je saobraćajna policija, koja je u ovom naselju prisutna od početka školske godine, za prvih 15 dana evidentirala 74 prekršaja prekoračenja brzine.

Od ukupnih prekršaja prekoračenja brzine 57 vozača je prekoračilo brzinu za 10-20 kilometara na čas. Na osnovu ovih podataka saobraćajne policije Zeleni vir je jedno od najugroženijih mjesta u Srpskoj, po pitanju saobraćaja, koje će dobiti radar - rekao je Milinković.

Iz MUP-a Srpske su nam potvrdili da su na zahtjev mještana naselja Zeleni vir da se na magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš poboljša bezbjednost svih učesnika u saobraćaju preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Nakon što je obezbijeđen novac, pokrenuta je procedura za nabavku 14 mobilnih radara. U ponovljenom postupku planirana je nabavka još 20, što ukupno čini 34 mobilna radara za Srpsku - saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a republike Srpske podsjećaju da je u ovom dijelu grada obezbijeđeno i prisustvo policijskih službenika 24 časa dnevno, sa osnovnim zadatkom kontrole poštovanja brzine kretanja vozila na spornoj dionici puta.

Pitanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, kao i poštovanja saobraćajnih propisa nije u nadležnosti samo MUP-a Srpske. Za poboljšanje stanja u ovoj oblasti neophodno je intenzivnije angažovanje svih u dijelovima iz svojih nadležnosti.

Majka

Maricu Jokić iz Zelenog vira obradovala je vijest da će uskoro biti postavljena kamera u ovom mjestu.

Svakodnevno strahujem za bezbjednost svoje djece kada prelaze ulicu, jer vozila samo jurcaju - kazala je Jokićeva.

Naglasila je da su pješački prelazi udaljeni jedan od drugog i po kilometar.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog