Republika Srpska

"Dermal" radi obuću za francuske i engleske vojnike

Nakon isporuke 30.000 pari cipela za "Oktoberfest" u Minhenu, fabrika obuće "Dermal" iz Kotor-Varoša sklopila je ugovor sa njemačkim partnerom o isporuci 160.000 pari cipela za englesku i francusku vojsku.

Vlasnik i direktor "Dermala" Radenko Bubić rekao je Srni da fabrika trenutno zapošljava oko 300 radnika, te napomenuo da je samo u ovoj godini posao dobilo 100 novih radnika, a postoji potreba za povećanjem broja zaposlenih zbog većeg obima proizvodnje. 

"Namjeravamo da, pored naše hale, u skorije vrijeme gradimo još jednu halu, gdje bismo prebacili dio postrojenja u koja smo investirali u ovoj godini", naglasio je Bubić. 

On je dodao da je u proteklih godinu dana uloženo oko milion maraka u opremu za proizvodnju obuće. 

"To je oprema koja dnevno radi 800 pari cipela, znači mašina koja izrađuje đonove na gotovoj cipeli", naveo je Bubić. 

Prema njegovim riječima, trenutno se na njemačko tržište isporučuje ženski modni program, a počela je izrada i proljetnih modela ženskih cipela, baletanki i sandala. Osim toga, sklopljen je ugovor za izradu vojnog i policijskog programa obuće. 

Bubić pojašnjava da je riječ o izradi 160.000 pari cipela za engleske i francuske vojnike, a u pripremi je izrada novih modela za zaposlene u belgijskim poštama i za američke vatrogasce. 

U fabrici obuće "Dermal" razmišljaju da otvore pogone i u susjednim opštinama Čelincu i Kneževu, gdje bi bilo zaposleno novih 200 radnika, jer je to želja poslovnih partnera iz Njemačke.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog