Zanimljivosti

Osvojio milione ali i dalje skromno radi kao magacioner (VIDEO)

Sajmon Rastidž je osvojio dobitak od 250.000 funti koji će mu uplaćivati na račun svake godine, i tako narednih 15 godina, ali to ga nije ni najmanje spriječilo da tog jutra, kao i svakog drugog, ustane i ode na posao.

47-godišnji Sajmon, koji radi u magacinu jedne robne kuće u Voringtonu, kupio je srećku slučajno, u lokalnoj prodavnici, za 10 funti, a iznos koji je dobio ukupno iznosi 3,75 miliona funti.

Ipak, ovaj nevjerojatan dobitak nije mu promijenio svakodnevicu. Sajmon je narednog dana otišao na posao u skladište, kao i obično, a nema u planu ni da proda svoju kuću i zamijeni je većom. Isto tako, Sajmon ne planira ni da ode u penziju i besposleno uživa u novcu koje je osvojio.

"Danas sam radio. Probudio sam se i otišao na posao i odradio devetosatnu smjenu kao i inače. Možda vam se to čini čudnim, ali moj život će se nastaviti normalnim tokom, kao i dosad. To ne znači da neću trošiti taj novac. Ali danas sam radio pa nisam stigao ništa da kupim", rekao je Sajmon za lokalne novine, prenosi Dejli mejl.

Dodao je i to da je uistinu srećan, ali da mu je zapravo najvažnije da su njegova djeca, kojih ima četvoro, zbrinuta. Kaže da je osećaj dobar i da se raduje promjenama koje će mu dobitak donijeti, a za koje će se potruditi da budu samo pozitivne.

"Treba mi nekoliko dana da mi se sve to slegne", dodao je Sajmon.

Njegova bivša žena Melani izjavila je da nije ljubomorna na njegov dobitak, ali da mu malo ipak zavidi. "Ne očekujem da ću dobiti bilo kakav novac od njega, i voljela bih da sam ja osvojila taj dobitak, ali dok god se bude brinuo o djeci, mislim da je to sjajno. Ipak, njegov dobitak neće promijeniti moje mišljenje o njemu", kaže Melani.

Sajmon je dobitak proslavio sa svojom partnerkom, 38-godišnjom Žaki.

"Kada je došla kući, otvorili smo bocu šampanjca. Novac je legao na moj račun isti dan. Morao sam se svako malo uštipnuti da se uvjerim da je ovo stvarnost", objašnjava Sajmon.

Iako ne planira da se seli u veću kuću, ipak planira da kupi novi automobil, a san mu je da kupi i godišnju kartu za ulaznice najdražeg ragbi tima. Odlučio je i da će svoju porodicu počastiti dvonedjeljnim odmorom u Menorci.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog