Sport

Blatter: SP 2022. treba se igrati zimi, ne možemo cijeli Katar staviti pod krov i rashladiti

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Joseph Sepp Blatter izjavio je da bi se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru trebalo igrati u zimskom periodu zbog visokih temperatura tokom ljeta kada su tradicionalno igrani Mundijali, prenosi Anadolija.

Blatter je u izjavi za francuske medije istakao da se protivi prijedlogu da se SP u Kataru održi tokom ljeta.

„Nemoguće je igrati ljeti. Možemo smanjiti temperaturu zraka na stadionima, ali je nemoguće cijelu zemlju staviti pod jedan krov i rashladiti", kazao je Blatter.

Naglasivši da je rješenje da se Mundijal igra u zimskom periodu, Blatter je kazao da bi bilo najbolje da se održi krajem godine u periodu novembrar - decembra, jer bi početak godine bio sporan zbog tada planirane Olimpijade.

Blatter je kazao da je za FIFA Mundijal najvažniji sportski događaj i da rade na preciziranju rasporeda međunarodnih takmičenja.

Vlasti Katara su ranije saopštile da su izgradile najmodernije stadione koji na i oko stadiona imaju ugrađene klima uređaje i da neće biti nikakvih poteškoća zbog visokih temperatura ako se utakmice budu igrale i u ljetnom periodu, piše Anadolu Agency.

izvor: AA

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog