BiH

Savjet ministara BiH utvrdio Prijedlog sporazuma o zajmu od 37 miliona evra

Savjet ministara BiH utvrdio je danas i Prijedlog sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, vrijednom 37,4 mil EUR, kojim se olakšava pokretanje poslovanja i pojednostavljuju procedure za investiranje, te unapređuje prekogranična trgovinska razmjena, prenosi Capital.ba.

Riječ je o zajmu vrijednom 37,4 mil EUR, s alokacijom od 60% za FBiH i 40% za Republiku Srpsku. Zajam se daje na 25 godina, uz grejs period od 10 godina i povoljne kamate, kao podrška reformskim politikama usmjerenim na unapređivanje poslovnog okruženja u BiH.

Ministarstvo finansija i trezora dostaviće prijedlog sporazuma s osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH, a za potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, donio je odluku o načinu korištenja namjenskih sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacione sisteme u 2014. godini u iznosu od 17,6 mil KM.

Od toga će 2,6 mil KM (15%) biti usmjereno za razvoj sektora telekomunikacija, a koristiće se u skladu sa posebnom odlukom Savjeta ministara BiH, dok će 14,9 mil KM (85%) biti usmjereno za aktivnosti finansiranja pripreme i izgradnje drumske infrastrukture, saopšteno je danas nakon sjednice Savjeta ministara BiH.

Najviše novca, i to 8 mil KM, biće utrošeno na izgradnju mosta Gradiška, na autoputu Gradiška – Okučani, te 4,1 mil KM za izgradnju i nadzor nad izgradnjom međudržavnog mosta Svilaj, na autoputu na Koridoru "5C".

Za izradu planersko-studijske dokumentacije za Jadransko-jonski autoput, na dijelu kroz BiH (Počitelj – Neum – Trebinje – granica sa Crnom Gorom), obezbijeđeno je 2,8 mil KM, prenio je Capital.ba. 

izvor: Capital.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog