Politika

Karakter Kongresa zavisi od Lagumdžijinog ponašanja

Na sjednici Glavnog odbora /GO/ SDP-a trenutno se raspravlja o odgovornosti predsjednika Zlatka Lagumdžije i Predsjedništva stranke za izborni krah, kao i o karakteru stranačkog Kongresa, rekao je Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona Mahmut Alagić.

"Mi ćemo naći rješenja. Na kraju krajeva pred javnost, odnosno članove SDP-a moramo izaći sa jasnim stavovima - da li ovo rukovodstvo, odnosno predsjednik i Predsjedništvo uživaju povjerenje GO ili ćemo ići sa prijedlogom za novo rukovodstvo za Kongres, bilo da je redovnog ili vanrednog karaktera", rekao je novinarima Alagić.

On kaže da je njegov lični stav da predsjednik i Predsjedništvo SDP-a treba da podnesu ostavku ili ako ne, da se GO o tome treba izjasniti glasanjem.

"Ostavke koje su date proteklih dana su periferno pitanje. Ovo je sjednica GO i mi razmatramo ukupnu situaciju vezano za rezultat nakon izbora, koji je bio katastrofalan", rekao je Alagić.

Redovni ili vanredni Kongres, kaže Alagić, zavisi od toga kako će se GO odrediti prema predsjedniku i Predsjedništvu, odnosno kako će se oni ponijeti u ovoj situaciji.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog