Vijesti

Novo brojanje sa 23 biračka mjesta: Uvažene žalbe SDS-a i SNSD-a

Centralna izborna komisija BiH je juče, razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje, donijela odluke kojim se nalaže brojanje glasačkih listića sa 23 biračka mjesta.

Brojanje će se obaviti danas u 12 sati u Sarajevu. Kako javlja Srna, CIK je usvojio žalbu SNSD-a na odluku CIK-a o utvrđivanju rezultata opštih izbora i naredio novo brojanje listića i utvrđivanje rezultata kandidata SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, kandidata ove koalicije za predsjednika RS-a Milorada Dodika i kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu. Novo brojanje listića za Cvijanović biće obavljeno na biračkom mjestu u Zvorniku, te za Cvijanović i kandidata Stranke pravedne politike Gorana Zmijanjca na biračkom mjestu u Ugljeviku.

Lopare i Trebinje

Ponovno brojanje biće obavljeno i za Dodika i nezavisnog kandidata Milka Stojanovića u Zvorniku na tri redovna biračka mjesta, te na po jednom u Loparama i Trebinju. Novo brojanje biće obavljeno za kandidate SNSD-a za NSRS iz izborne jedinice devet na po jednom biračkom mjestu u Višegradu i Oštroj Luci. CIK je usvojio zahtjev Saveza za promjene u dijelu koji se odnosi na ponovno brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima Srednja Marićka u Prijedoru, Velika Obarska u izbornoj jedinici Bijeljina i Grebin u Višegradu. Glavnom centru za brojanje naređeno je ponovno brojanje listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a i to za kandidate Saveza za promjene Ognjena Tadića i Koalicije Domovina Ramiza Salkića u Bijeljini i Prijedoru, a u Višegradu za Tadića i kandidata A SDA Sejfudina Tokića.

- Odbijen je kao neosnovan zahtjev Saveza za promjene da ponovno budu prebrojani svi glasački listići za predsjednika i potpredsjednike RS-a sa redovnih biračkih mjesta i vještačenje nevažećih listića, javlja Srna.

U Glavnom centru za brojanje juče je počelo još jedno, novo brojanje glasačkih listića. Ovoga puta za dva biračka mjesta u OIJ Novi Grad i za po jedno u Bužimu, Šekovićima i Orašju.

80 žalbi

Iako je rok za podnošenje žalbi na izborne rezultate istekao u srijedu, portparol CIK-a Maksida Pirić juče nam nije mogla precizirati o kojem broju žalbi se radi.

- Nemam vam preciznu brojku. Juče smo imali 20-ak, a već jutros su mi rekli da ima oko 80, kazala je Pirić, dok iz Tužilaštva BiH kažu kako je ova institucija zaprimila određene prijave CIK-a.

- Ove prijave nalaze se u radu, te u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili komentara o dostavljenim prijavama, naveli su iz Tužilaštva BiH. 

izvor: Oslobođenje

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog