Tehnologija

„Skajpov prevodilac“ ruši jezičke barijere (VIDEO)

Već nekoliko godina „skajp“ je najpopularniji način komuniciranja ljudi širom svijeta. Od kada je „Majkrosoft“ kupio „Skajp“, džin iz Redmonda želi da poboljša uslugu, a sada su sa „prevodiocem“ na pragu da naprave revoluciju u komunikaciji.

Počevši od ove nedjelje korisnici Skajpa mogu da testiraju opciju prevodioca, koji služi da dok pričate simultano prevodi sa vašeg jezika na drugi.

„Majkrosoftov“ izvršni direktor Satja Nadela rekao je da tehnologija poput Skajpovog prevodioca može da pomogne njegovoj kompaniji da postane ključni igrač na polju komunikacije.

Predstavljanje Skajpovog prevodioca u maju pokazalo je da je program imao malih problema sa komplikovanim rečenicama, ali jednostavne fraze i proste rečenice je bez problema prevodio.

Programeri „Majkrosofta“ posebno su ponosni na činjenicu da „prevodilac“ vremenom uči i proširuje svoje znanje određenih jezika, pa čak i slenga.

„U početku će biti malih problema prilikom složenijih rečenica, ali sa svakim novim razgovorom ići će sve lakše“, poručuju iz „Majkrosofta“.

Izvor: RTS
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog