Politika

Vlajki: Mogući prijevremeni izbori

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorava da dio političkih subjekata, kojima je narod dao mandat, paktira sa nesrpskim strankama i nekim međunarodnim krugovima koji su otvoreni neprijatelji Republike Srpske, te prognozira da će, kako sada stvari stoje, predsjednik Srpske morati raspisati prijevremene izbore.

Vlajki ističe da glasači, sasvim sigurno, nisu dali povjerenje pojedinim političkim subjektima da bi paktirali sa nesrpskim strankama i nekim međunarodnim krugovima, koji su otvoreni neprijatelji Srpske.

On navodi da će loša svakodnevica, koja će neminovno biti stvorena, prerasti u sigurno uništavanje Republike Srpske, te da predsjedniku Republike preostaje, kako sada stvari stoje, da raspiše što hitnije, prijevremene izbore.

"Naš politički cirkus, možda, najnevjerovatniji u savremenoj istoriji, postaje sve napetiji i pretvara se u takav triler kojeg ne bi mogli smisliti ni Agata Kristi, ni Robert Ladlam zajedno", navodi se u saopštenju potpredsjednika Srpske.

On naglašava da se do zadnjeg trenutka neće znati ko je i da li će biti s kim.

"Caka je u tome što taj `zadnji trenutak` može potrajati do besvijesti i pretvoriti se u lošu svakidašnjicu. Naravno, lošu za narod i za Republiku Srpsku", kaže Vlajki.

Izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog