Opšti izbori 2014

CIK: Tri zamjenska mandata za narodne poslanike

SARAJEVO- Centralna izborna komisija /CIK/ BiH do danas je dodijelila tri zamjenska mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske, čija je konstitutivna sjednica zakazana za ponedjeljak, 24. novembar.

Od mandata poslanika osvojenog na izborima 12. oktobra odustao je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, a njegov mandat CIK je dodijelio sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije DNS-NS-SRS Dušku Iviću. 

I gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obavijestio je CIK da odustaje od mandata koji je dobio kao kandidat PDP-a, pa će njega u Narodnoj skupštini Republike Srpske zamijeniti Zoran Pologoš. 

Mandat aktuelnog načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je odustao od mjesta poslanika u Narodnoj skupštini, odlukom CIK-a pripao je sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije SDS-PUP-SRS Novaku Motiki. 

Poslanici u Narodnoj skupštini u mandatnom periodu 2014-2018. godina u ponedjeljak, 24. novembra, će potpisati i preuzeti sertifikate CIK-a, a potom na konstitutivnoj sjednici položiti svečanu zakletvu. 

Dnevnim redom konstitutivne sjednice Narodne skupštine predviđeno je da zakletvu polože predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog