Zanimljivosti

BBC ima zgradu vrijednu milijardu funti, a njihovi radnici jedu rukama

Čitajući britanske listove poput Daily Maila, Guardian-a i sličnih lako bi se mogao steći utisak da je Velika Britanija zemlja apsurda. Pored restorana brze hrane u bolnicama, tu je i slučaj jedne od najvećih televizijskih stanica na svijetu – BBC-a. Naime, u toj kompaniji, koja se diči novom zgradom vrijednom milijardu funti, zaposleni su prinuđeni da jedu rukama!

Kako izveštavaju britanski mediji, zaposleni su uputili veliki broj žalbi zbog manjka servisa za ručavanje. Zbog toga se dolazi do situacija da zaposleni rukama moraju da jedu pečeno meso i krompir.

Dara Megvajer, jedna od zaposlenih u BBC-u, u žalbi časopisu koji se objavljuje u okviru kompanije napisala je: “Molim te, bože, ne želim glup izgovor, samo želim nož i viljušku u haosu koji se zove kantina ‘samo za zaposlene’ u NBH-u (New Broadcasting House – ime nove zgrade BBC-a prim.aut) – mala, loše dizajnirana i uglavnom prepuna prostorija u kojoj nažalost često fali osnovni servis za ručavanje.”

Sličan problem postoji i u drugim zgradama BBC-a, saznaje Daily Mail, a glavni krivci za ovakvu situaciju, pored same kompanije, jesu zaposleni koji kradu viljuške, kašike i noževe iz kantine.

Portparol BBC-a je samo kratko poručio da pružalac ketering usluge “radi na rješavanju ovog problema”, te je zaposlene zamolio da “ne odnose metalni servis za ručavanje iz kantina”.

Izvor: Ekonomskevesti.com

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog