Politika

Dodik: Imamo legitimitet da predstavljamo srpski narod

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD sa koalicionim partnerima ima legitimitet i kapacitet da na nivou BiH predstavlja srpski narod i Republiku Srpsku.

Dodik vjeruje da vlast na nivou BiH neće formirati predstavnici političkih partija koje su potpisale "sarajevski sporazum".

"Savez za promjene nisu politički predstavnici Republike Srpske, niti srpskog naroda. SNSD je dobio najveći broj glasova na opštim izborima u Republici Srpskoj i na nivou BiH i to su razumni argumenti, prema kojima smo nezaobilazan faktor u formiranju vlasti na nivou BiH", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će SNSD snažno osporiti bilo kakvu odluku na nivou BiH koja nije u interesu Srpske.

Lider SNSD je istakao da potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović želi da napravi nestabilnu i konfuznu situaciju u Srpskoj.

"Izetbegović tvrdi da je našao dobar način saradnje na nivou zajedničkih institucija sa određenim političkim partijama iz Srpske. SNSD nikada nije išao u institucije vlasti na nivou BiH zato što je to želio, ali je smatrao političkom obavezom da predstavlja Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.

Podsjetivši da BiH nema vladu, nego Savjet ministara, Dodik je rekao da, u tom pogledu, svaki odlazak u Sarajevo treba razumjeti na način da tamo nekoga predstavljate, a ne da sa nekim pravite koalicije.

Izvor: Srna 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog