Region

Zbog pronevjere četiri miliona evra uhapšen bivši gradonačelnik Novog Sada

Visoki funkcioner Demokratske stranke /DS/ Borislav Novaković i još sedam lica uhapšeno je danas u Novom Sadu zbog sumnje da su oštetili novosadski budžet za oko četiri miliona evra, prenijeli su mediji.

Novaković svojevremeno je bio gradonačelnik Novog Sada i direktor Zavoda za izgradnju grada. 

Novaković i još tri lica iz Zavoda za izgradnju Novog Sada, uhapšeni su zbog sumnje da su vlasniku firme "Borovica transport" zloupotrebom položaja omogućili da pribavi četiri miliona evra i time oštetili budžet Novog Sada. 

Uhapšen je i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, vlasnik građevinske Firme "Aleksandar gradnja" Vojislav Gajić, kao i nekadašnji direktor te firme, a sada direktor u Rajfajzen banci Zoran Ćulum. 

Petar Matijević uhapšen je u kući, a vlasnik "Aleksandar gradnje" Gajic pritvoren je poslije potjere. 

Ova grupa je od 2007. do 2010. godine nanijela štetu budžetu grada Novog Sada i Srbije za oko 1,3 milona evra, a Firma "Matijević" od oko 1.800 evra. 

Zloupotreba se dogodila tokom 2011. i 2012. godine kada je Novaković bio na čelu zavoda za izgradnju Novog Sada.

Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa "Matijević", uhapšen je prošle godine, zajedno sa još šest osoba, među kojima je bio i Borislav Novaković. 

Novaković je danas u Beogradu sa portparolom DS Aleksandrom Jerkov trebalo da govori na stranačkoj konferenciji za mediji, ali je iz DS saopšteno da je ta konferencija otkazana.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog