Svijet

Kameron: Potrebne promjene osnivačkog sporazuma EU zbog imigracije

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da će biti potrebne promjene osnivačkog sporazuma EU kako bi smanjio broj imigranata iz zemalja EU koji koriste sistem socijalne pomoći u Britaniji.


U Evropi traje debata o tome koji tačno dijelovi zakona, koji dijelovi osnivačkog sporazuma moraju da se promijene, ali nema sumnje da će cijeli taj paket zahtijevati neke promjene i ja sam uvjeren da možemo o tome pregovarati", rekao je on. 


Kameron je govorio nakon što je iznio detaljan plan za ograničenje pristupa migranata iz EU beneficijama socijalnog sistema Britanije. 

Kameron je ranije najavio da želi da pregovara o odnosima Londona i Brisela ako naredne godine pobijedi na izborima, a prije raspisivanja referenduma o članstvu 2017. godine. 

Kameron je rekao da migranti treba da čekaju najmanje četiri godine prije nego što dobiju finansijske ili stambene beneficije. 

On je predložio da se migrantima onemogući da naplaćuju socijalnu pomoć za djecu koja žive izvan Velike Britanije i da migranti budu uklonjeni iz Britanije ako se ne zaposle u roku od šest mjeseci. 

Kameron je, takođe, predložio da se ograniči pravo migranata da dovode članove svojih porodica u Britaniju. 

Izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog