Tehnologija

Srpkinja vicešampionka svijeta u gejmingu!

Boranka Milica Tešović osvojila je srebrnu medalju na 6. Svjetskom prvenstvu u gejmingu, "e-Sports" igranju video-igara održanom u Bakuu.

U ukupnom plasmanu, Srbija je, među 24 zemlje, koliko je učestvovalo na turniru, ekipno zauzela 9. mjesto.

U ženskoj konkurenciji u igranju "Tekken Tag tournament 2" igre, od Milice je bila bolja samo takmičarka Rusije.

Srbiju je predstavljala tročlana ekipa, u kojoj su osim Milice Tešović bili Vlada Stanković koji se takođe takmičio u igranju "Tekken Tag tournament 2" igre, i u muškoj konkurenciji osvojio 4. mjesto.

Treća takmičarka Biljana Brletić je imala tešku grupu i nije prošla u dalji tok takmičenja u igranju "Heartstona".

Igre koje su se igrale na ovogodišnjem turniru su bile su "DOTA2", "Hearthstone", "Starcraft 2", "Tekken tag Tournament 2" i "Super Street Fighter 4".

„Reprezentacija Srbije je pokazala da imamo odlične igrače. Samo učešće na prvenstvu, sa igračima koji dijele istu strast i želju da budu najbolji i pokažu šta znaju u igri koju i ti igraš je neprocjenjivo iskustvo“, izjavila je Milica.

„U mojoj konkurenciji bilo je devet država. Prvo mjesto je osvojila Rusija, a treće Finska. Želja ljudi iz Srbije da se takmiče je ogromna i zaista sam srećna što sam uspjela da odem, još više zbog osvojene medalje“, dodala je.

Iako mnogima izgleda da je igranje video-igara puka zabava, one sve više poprimaju karakteristike pravog sportskog takmičenja u elektronskom obliku.

izvor: RTS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog